Tuesday, April 3, 2018

Poslanica revolucionarima


NAPOMENA:
Ovaj tekst preuzet je iz trećeg, proširenog, dopunjenog i samostalnog autorskog izdanja moje knjige "Božanska revolucija katastrofe" u okviru mojih Sabranih ezoterijskih spisa


Istorija Budućnosti od strane nas ispripovedana kao takva, prožeta je našim namerama. Namere potaknute idejama, ideje rođene u magnovenju borbe promišljanja i viđenja, pokrenule su lavinu koja će sa nama, mimo nas ili protiv nas, početi da usmerava svest u jednom određenom pravcu. Trendovi opisani u ovoj knjizi neće biti samo posledica našeg mišljenja, delanja ili govora. Mi smo samo postali svesni svrhe koja određuje buduće pravce kretanja ljudske vrste i svesti zapletene u ljudskom obličju. Pored svrhe koje smo postali svesni i koju svakodnevno sa strahopoštovanjem otkrivamo, ističemo našu nameru kao nit koja nas povezuje sa tom svrhom. Otud imamo pravo da izustimo jednu smelu misao koja našu nameru usklađuje sa svrhom, odnosno sa tokovima same Prirode. Mi-koji-smo-narator ove knjige, to nije jedan čovek ili jedan um. Pisac ovih redova je poput medijuma naših misli, naše namere, našeg delanja i težnji. Ljudski i građanski identitet fizičkog autora ove knjige ne sadrži nikakvu biografsku činjenicu koja bi ukazala na poreklo iznesenih ideja ili njihovu genezu. Iza ove knjige stoji jedan sasvim običan i krajnje neupadljiv nosilac nesvakidašnjih promišljanja. On nije nikakav pisac, prorok, filozof, naučnik, adept, gnostik ili mistik. Pre bi se reklo da je njegov duh u jednom trenutku postao sabirna tačka uobličavanja haotičnih odraza duha vremena. Mi-koji-smo-narator, privremeno te u svrhu promišljanja i pisanja ove knjige, zaposeli smo jednog, reklo bi se, slučajno odabranog pojedinca da kroz njega izrazimo sebe i našu poruku. U tom smislu ličnost i ime koje tu ličnost obeležava, jesu oruđa namere koja je ovaplotila ovu doktrinu. Ta namera stremi ka pokretanju novih pojedinaca koji će poslužiti našoj svrsi – otkrivenoj u knjizi.

Tražite odgovore u sebi. Knjigu odgovora vam Mi-koji-smo-narator nećemo dati jer je već imate ali niste dovoljno čisti ili dovoljno prljavi da bi je prepoznali i izučili njena crna i bela slova – crna slova koja svaki smrtnik može da oseti i sa sujetom ih izgovori, bela slova koja mogu samo odabrani verovesnici da pojme i prenesu ih drugim odabranim. Oni koji usklade svoju volju sa našom voljom, čuće glasove u sebi koji će se mešati jer ćemo Mi-koji-smo-narator ući u njih, ali neka ne brinu. Svi vi koji ste bili i koji jeste, znaćete da je volja Nas-koji-smo-narator, ona volja koja je i vaša. I kada se usaglašavanje naših volja desi, trenutak vašeg bitisanja u različitim vremenima sažeće se u jednu beskonačnu tačku unutar kruga kojeg Mi-koji-smo-narator predstavljamo. Tada će se simbol Božanske revolucije katastrofe ukazati onima koji ga mogu videti i taj simbol biće prolazak do Nas-koji-smo-narator. Prihvatićemo vas kao sebi ravne. Revolucija će biti završena i kao što kraj prethodi početku, tako ćete i vi prethoditi novom rađanju ciklusa koji će trajati sve dok i poslednja duša ne pronađe svoj put do našeg sveta. A kada i poslednja duša pronađe svoj put, svet sastavljen od četiri elementa pretopiće se u bezličnost.

Misija ove knjige jeste iniciranje Božanske revolucije katastrofe, i to one katastrofe koja se sama sebi podsmeva jer zna da nema protivnika. Baš zato što je ta katastrofa izvesna, Mi je i propovedamo. Taj put predstavlja silazak u Podzemlje; put do svetlosti vodi kroz mrak, i ne samo do svetlosti već i do spoznaje sadejstva oba načela, jer: „Siđite u središte Zemlje, iskušavanjem tame dosegnućete svetlost.” „Ne odričite se Zemlje, dosezanjem svetlosti iskusićete najcrnju tamu.“ Ipak, taj silazak nije tako jednostavan i zahteva rešenost te spremnost da se bude u revolucionarnim redovima. Da bi neko postao revolucionar prethodno mora ovladati tamom. Tama je njegovo oružje, saveznik, skrovište. U tami biće skrivan i moćan, a moćan je uvek i lovac. U lovu njegove sposobnosti i izdržljivost njegovog bića dolaze do izražaja, kroz ispite izazova sudbine. Tako se on izgrađuje u nepobedivu ratnu mašinu. Ali, prvo mora savladati strah. Strah lovca pretvara u lovinu. Ne govorimo o strahu od neke konkretne stvari ili pojave; taj strah je normalan. Mi govorimo o onom apstraktnom strahu od usuda.

Druže Revolucionaru, ti dete Revolucije, sastavljen si od ništavila! Prihvati to kao aksiom o prirodi sopstva. I upamti, od svih puteva u životu najvažniji je samo jedan – životni put tvoga bića.