Thursday, April 7, 2016

Ritual spuštanja Velike Boginje (autor Dorijan Nuaj)

Ovo što sledi možemo nazvati ritualom ili meditativnom tehnikom, koji sam otkrio posve spontano, nazvavši je infuzijom kosmičke ljubavi. Potom sam postupak dalje razvio u cilju ostvarenja kontakta sa izvorom ženske okultne sile, po uzoru na egipatsku mitsku scenu u kojoj je prikazan htonski bog Geb, koji leži na zemlji, i nebeska boginja Nut, koja se natkriljuje nad njim u četvoronožnoj pozi. Ponekad je između njih umetnut i bog Šu. Ovo je u neku ruku obred samoinicijacije, ma koliko taj pojam smatram upitnim. Prvo ću dati opis koraka pa ću potom nešto reći o njegovoj svrsi. 

Da biste dobili infuziju kosmičke ljubavi neophodno je nabaviti jedan štap uz pomoću kojeg ćete izvršiti povezivanje sa izvorom. Odmah bih naglasio da to može biti bilo kakav štap. Važno je da bude dugačak oko jedan metar, da bude prav, lagan i da ne bude previše debeo i masivan. Može poslužiti bilo kakva motka, pa čak i štap za hodanje. Meni je u ovu svrhu poslužio lakirani štap za hodanje, ukrašen izrezbarenom spiralom. Na njemu možete ispisati ili urezati određene glifove ili iscrtati simbole koji bi vama nešto značili ili koji bi vam bili od koristi prilikom izvedbe ove tehnike. Ako ste skloni egiptofiliji ili egiptomaniji, eto, možete pri vrhu izrezbariti ime Nut, a pri dnu Geb, onako kako bi to bilo napisano u stilu drevnog Egipta. Ukoliko vam to ne odgovara ne urezujte ništa ili urežite nešto drugo u skladu sa vašim afinitetom. Prilikom nabavke štapa nemojte škrtariti, niti olako vršiti odabir. Svrha tog štapa je da vas poveže sa energijama Velike Nebeske Boginje, pa otud budite džentlmen, odnosno pravi muškarac. Nije lako impresionirati ženu, a kamo li nebesku boginju. U svakom slučaju, prvi korak je nabavka štapa, a potraga za njim neka počne prvog dana mladog meseca u punjenju. Tretirajte taj štap kao osobu i kroz obred posvećenja, koji možete improvizovati, nadenite mu ime koje ćete znati samo vi.
Dakle, imamo nabavku štapa, njegovo posvećenje i imenovanje. Narednih mesec dana posvetite se štapu i razvijajte vaš odnos sa njim: nosite ga, hodajte sa njim, obožavajte ga, posmatrajte ga, pričajte mu, služite ga, dodirujte, spremite ga na posebno mesto i odnosite se prema štapu sa poštovanjem. Načinite od štapa neku vrstu magijskog fetiša. Uporedo sa tim, počnite sa pripremama u obliku intelektualnog rada. Taj deo ostavljam svakom čitaocu po volji. Važno je da pripreme traju čitav jedan mesec. Moglo bi koristiti da tokom tog perioda čitate prvo poglavlje Knjige zakona koje je posvećeno nebeskoj boginji Nuit, odnosno Nut. Razmišljajte o tome, informišite se o njoj, iščitajte mitove. Imajte na umu da je vaša namera da skrenete njenu pažnju, da budete njen ljubavnik. Poistovetite se sa idejom muškosti i sa idejom centra, odnosno sa idejom muškosti u centru, jer ćete vi biti središte univerzuma, muški omfalos oko kojeg će se svijati beskrajne ženske kosmičke energije. Vi ste tačka oko koje je opisana kružnica. Suština vašeg manevra jeste da napravite kanal kroz koji će se kružnica svijati prema tački, čime će se obavljati komunikacija između tačke i kružnice.

crtež "Stela" - Dorijan Nuaj

U sklopu priprema praktikovaćete i uvodnu meditaciju tako što ćete u središte važe pažnje zamišljati simbol pentagrama u kraljevsko plavoj boji, koji će u svom središtu imati jarko crveni krug. Možete ga prethodno i nacrtati i prosto buljiti u njega. To je simbol pod kojim se Boginja objavljuje i pomoću kojeg je dostupna. Ovo sada jeste jedna digresija, ali je neophodna da bi bila shvaćena moja veza sa Boginjom, te da ja ovo ovde ne pišem napamet na osnovu nekakve teorije i pukog promišljanja, nego iz neposrednog iskustva. Dakle, zamislićete pentagram u kraljevsko plavoj boji sa crvenim krugom u sredini. Zatim ćete vrh jezika povući nazad prema mekom delu nepca. Kada udahnete, zamislićete da energija dolazi odozgo kroz vaše teme do tačke u kojoj vaš jezik dodiruje nepce. Kada izdišete, neka energija odlazi kroz uši. Sve vreme dok to radite, zamišljaćete opisani pentagram Boginje. Nakon jedanaest takvih uzdisaja-izdisaja, promenićete smer, tako da će energija izlaziti kroz vaše treće oko i kroz potiljak (tačka kof). I to odradite jedanaest puta, a nakon toga ponovite postupak onoliko puta koliko to možete da izdržite. Važno je da pentagram bude koloritan i živ. Primenom ovog meditativnog postupka razvićete minimum mentalnih sposobnosti i senzitivnost koja vam je potrebna za uspostavljanje kontakta sa Boginjom na način koji ovde dajem.


      Nakon pripremne faze krećete sa radom. Vreme za rad je noć. Radite u tišini, bez muzike u pozadini, bez mirišljavih sveća, ulja i insensa. Prostor za rad neka bude poluosvetljen, tek toliko da u njemu jasno vidite sopstvene ruke kada ih ispružite. Okupajte se i nagi uđite u vaš radni prostor. Obezbedite da vas niko i ništa ne uznemirava. Uradite neki obred pročišćenja ili bilo kakav meditativni ili magijski akt, ili ritual, koji će imati za posledicu vaše smirivanje i osećaj čistoće i sigurnosti. Zatim ležite na leđa, a prethodno ispod sebe prostrite neko ćebe ili kakvu prostirku. Stavite štap između nogu i butinama ga pričvrstite. Neka štap stoji sigurno i pravo, bez mrdanja i pomeranja. Znajte, ukoliko kanite prizvati Boginju to možete učiniti samo sa nečim velikim između vaših nogu a ne sa onim što inače imate.

       Kada ste se učvrstili u toj pozi, osetite kako je taj štap zapravo falus koji praktično doseže nebeske visine. Zatim se fokusirajte na disanje. Sa svakim udahom zamislite kako vazduh ulazi kroz vrh štapa, tj vašeg kosmičkog falusa, spušta se do dna koji se nalazi između vaših nogu. Sa izdahom, vazduh kao da struji nazad ka nebeskim visinama. Posle nekog neodređenog perioda takvog disanja podignite ruke i namestite šake tako da kažiprst i palac leve i desne ruke formiraju trougao. Namestite ruke tako da se iz vaše perspektive vrh štapa nađe tačno u središtu tog ručno improvizovanog trougla. Nastavite sa istim načinom disanja, ali sada zamislite da je vazduh koji udišete i izdišete kroz štap u sjajnoj tamnoplavoj boji. Kada ste se ustalili u tome, tada blago ukrstite oči tako da dobijete dvostruku sliku, odnosno dva trougla. Ovo je sada od suštinske važnosti za ovaj poduhvat, ali pokušajte pronaći presek ta dva trougla i da zadržite sliku tog preseka u fokusu pažnje. Zapravo, ukrštanjem očiju slika će se duplirati i jedan će trougao malo preći preko drugog. Tako će se formirati središnji oblik koji podseća na pentagon. Sada se potrudite da sprovedete vazduh upravo kroz taj pentagon. Dok to radite, u vašoj imaginaciji, paralelno sa slikom koju ste stvorili ukrštanjem pogleda, javiće se slika krakova koji se izdužuju iz pentagona tvoreći tako pentagram. Nastavite sa disanjem. Može da se desi da vas tokom ove vežbe zaboli glava, jer je jako naporna za oči, naročito je zamorno održavati jedinstvenu sliku kada su vam oči ukrštene. To zaista može biti problem, da se slika rasformira, da bude nestabilna, da se pomera i slično. Valja biti uporan i vežbati sve dok se taj pentagon ne stabilizuje u fokusu vašeg ukrštenog vida.


U jednom trenutku, sudeći po mom iskustvu, primetićete da se u okviru tog pentagona, nevezano od vaše imaginacije, posve autonomno, formira izmaglica u sjajnoj tamnoplavoj boji, koja čak prelazi i u ljubičastu. Svakim novim udisajem ta izmaglica biće sve jača. Primetićete da kad dođe do zasićenja pentagona plavetnilom, ono će početi da se spušta niz štap te da se preliva po vama. Kada se to desi, rastvorićete pentagon, spustićete ruke na pod, tako da vaše telo ima oblik slova T i zatvorićete oči. Tada će se desiti jedan veličanstven fenomen. Naime, kada sklopite oči, vaš mentalni ekran biće preplavljen sjajnom tamnoplavom bojom. Taj prizor se neće menjati neko vreme, a vi se opustite i uživajte u čudesnoj svetlosti od čijeg prisustva će vam telo brideti. Kada jednom dođete u to stanje, svaki sledeći put biće lakše postići to svetleće plavetnilo. Ono što sledi je još zanimljivije, jer u tom stanju možete čuti zvuk, osetiti vibraciju, a potom i glas. Kada čujete glas, shvatićete da sa tim glasom možete mentalno da komunicirate. To je glas nebeskog plavetnila. Isprva šapat, a potom jasni i razgovetni umilni ženski glas koji će vam se učiniti jako poznatim. Od tog trenutka vaš život će biti promenjen, vi ćete biti promenjeni, jer taj glas nije samo glas mističnog plavetnila nego glas sudbine, glas beskraja i večnosti. Potrudite se da taj glas dopre do vas.

Kada je reč o prekidu rada, za to nemam nikakvih posebnih pravila. U tom stanju možete ostati onoliko koliko vam prija, ili koliko plavetnilo bude bilo prisutno, ali jednom kada rešite da izađete iz tog stanja, dovoljno je samo da ponovo uključite vaš unutrašnji mentalni dijalog i otvorite oči. Međutim, čak ni taj deo, ma koliko nagao bio, neće proći bez zanimljivih propratnih fenomena. Naime, odlazak velikog plavetnila izgleda poput usporenog snimka razbijanja ogledala. Proces rastakanja plave boje može potrajati minutima, a često ćete nakon toga imati njeno spontano pojavljivanje na vašem mentalnom ekranu. To nije samo boja, nego je istovremeno i svest-biće-energija-frekvencija-svet čiji je agens tamnoplava boja. To je veo same Velike Boginje.


Svrha cele ove radnje, svih tih priprema i opisane mistične tehnike jeste da od onoga ko je uspešno praktikuje, stvori autarhičnu monadu u magijskom smislu. I naravno, po mom mišljenju ovaj obred podesan je pre svega za muškarce. Ja jednostavno ne znam kakvo bi bilo žensko iskustvo sa ovim, pa otud i ova moja ograda. 

No comments:

Post a Comment