Saturday, December 1, 2018

Daimoni Božanske revolucije katastrofe (autor Dorijan Nuaj)

Songs for the Witch Woman by Marjorie Cameron (1922-1995)
Četiri su demona Božanske revolucije katastrofe: Gramat, Rotartarmararaš, Ras i Agatobo. Njihova imena, koja sam ovde otkrio, nisu prava, već predstavljaju oblik njihove identifikacije među profanima. Ta imena ne otkrivaju mnogo, niti su upotrebljiva bez ključeva kojima se daju otključati njihova prava imena. Bez ispravnih simbola i bez njihovih pravih imena, teško je do njih dopreti. Pa ipak, razumevanja radi, ovde ću opisati neka njihova svojstva.

Gramat (majstor slova) je demon istočnog horizonta katastrofe. To je Rafael kao učitelj, lunarno-solarni Merkur, odnosno zvezdano-zemljani Merkur, onaj koji spaja suprotnosti. Njegova priroda može biti izražena ključevima XIX Sunce i XVIII Mesec. Gramat daruje spoznaju i lucidnost te praktično pokazuje kako je razdvojenost iluzija. On deluje dvostruko - obasjavanjem uma neposrednom spoznajom ili putem somnabulizma, dubokog sna i transa. To je magnetični san, kada se, kako to kažu Adepti: "Adamova krv u zanosu ujedinjuje sa najvišom moći kosmosa."

Rotartarmararaš je ime koju mogu protumačiti kao krug glave paklene smrti ili kao pakleni krug glave smrti. To je gospodarica demona i Majka Morgana, izraz htonskog sunca, tron Babalon, protos, prva glava. Rotartarmararaš je demon severnog horizonta i daje silu koja se očituje kao obrtanje diska ili svastike. Ima svoje polje na kameji Sunca, blizu sume linija solarnog kvadrata. Priroda ovog demona može biti povezana sa doktrinama ključeva XI Strast i X Točak.

Ras je demon južnog horizonta i predstavlja solarnu plimu, torrentes aquarium, Rasova priroda je skrivena u metafizici hebrejske formule berašit i odnosi se na moć zmije, što je u drevna vremena bila jedna od tajni amorićanske gnoze. Ključevi koji odgovaraju ovom demonu jesu XII Obešeni, XIX Sunce, XI Strast i XXI Univerzum. Njegovo glavno simboličko obeležje jeste Solomonovo zlato skriveno u ključu XII. To je voda na krstu ili krst potopljen u vodu - tau-mem, kao Tum ili Mot, smrt, odnosno ulazak u smrt. Tau je Saturn, a Saturn je zlato. Zlatno doba je Saturnovo doba, a Saturn je i olovo i zlato. Sa druge strane, zlato je zlatno runo, odnosno koža Princa. Ras je vibracija delfina, formula solarne vode, nektar podmlađivanja. Njegov dar je akvatični solarni zrak regeneracije. 

Agatobo je demon zapadnog horizonta i poznat je kao donosilac dobrih stvari. On predstavlja samoograničavanje životne snage i moć škorpije. Njegovi ključevi su VII Kočija i XIII Smrt. Agatobo daruje kocku. Zanimljivo, prilikom pretrage ovog demona iskače ime Pola Fostera Kejsa i njegove prostorne kabalističke kocke. Nije li Agatobo nadahnuo Kejsa u tom pregnuću? Nije mi poznato, ali ono što je važno jeste da je Agatobo atribucije te kocke modifikovao kako bi manipulisao vremenom, što otkriva još jedno njegovo svojstvo, odnosno svojstvo moći škorpije: upravljanje vremenom. A setimo se, kocka je brod spašenih, oblik Novog Jerusalima. Agatobo je takođe i majstor formule Abrahadabra. Takođe, ovaj demon ima jednu poveznicu u tekstu biblijske Apokalipse, a to je grčka reč meros (μηρός), prevedeno kao bedro (zapravo falus) na kome je napisano: βασιλεὺς βασιλέων καὶ κύριος κυρίων - Rex regum et Dominus dominantium. Vidi Otkrovenje Jovanovo 19:6.

Sila koja je zajednička ovim demonima, ujedno i peti demon, kao predstavnik pete strane sveta, jeste zmaj Šogotot. On predstavlja jedinstvo dvostrukog štapa izraženog simbolizmom Glave i Repa Zmaja - Caput Draconis i Cauda Draconis. Glava Zmaja je ona zmija sa kojom se igra Devica Sveta, prikazana na ključu XXI Univerzum. Rep Zmaja je strela iz tobolca koji pripada II Prvosveštenici. Zmaj Šogotot jeste Titenino oruđe. Ona, Titena, gospodarica je zveri, potnia theron, te predstavlja peti element u ovoj postavci. Titena daruje znanje. Njoj se žrtvuju životinje marcijalne prirode. Iziskuje krv. Znanje je krv. Kompleks znanje-žrtva-krv ukazuje na atavističku formulu moći kroz praktikovanje svetog incesta (vidi moj tekst: Tajna očuvanja magijske moći unutar porodične loze). 
P.S. Sve je počelo kao neka vrsta traume. Bio sam izložen traumatičnom događaju i kao odgovor stigla je destruktivna misao koju sam nazvao Božanskom revolucijom katastrofe jer je obuhvatala čitav univerzum. Ovde ne bih otkrivao prirodu traume, jer je previše lična. Međutim, u praktičnom smislu, fokusirao sam se samo na tzv čovečanstvo. Potaknut energijom traume poželeo sam kraj čovečanstva. Onda sam u tu svrhu pokušao iznaći argumente. Manje-više, uspeo sam u tome. Potom sam argumente svrstao u određeni poredak i tako skicirao doktrinu. Zatim sam doktrinu opredmetio u knjigama, na blogu i u 1-na-1 komunikaciji. U međuvremenu, zapravo na samom početku, dodao sam joj inicijalnu energiju otkinuvši od sopstvenog bića te uvezao sa energijom nečeg što bih mogao nazvati imanentnim sudbinskim silama, budući da me je energija traume sa njima povezala. Namera revolucije otud uopšte nije plemenita niti progresivna, već - da se izrazim nekako blaže - korektivna. I naš eventualni (ne)pristanak na nju je nebitan. Imao sam jasnu viziju dolaska korektivne sile koja će uništiti čovečanstvo, ali koja će svojim delovanjem ipak pružiti milimetar šanse onima koji ne budu oklevali. Nosioce te korektivne sile nazvao sam revolucionarima katastrofe. Moja uloga u svemu tome je više nekako propagandistička. Istovremeno upozoravam na njihov dolazak, ali zgađen ljudskim elementom, taj dolazak priželjkujem.